Down Dog
Yoga

5 grunner til hvorfor du bør gjøre yoga!

Når jeg snakker med folk om yoga, hører jeg veldig ofte at “ ja, det skulle jeg gjerne gjort, MEN jeg er ikke myk nok, har ikke tid, jeg klarer det nok ikke dessuten liker jeg mer fart og spenning, er for tykk, det er jo bare jenter som gjør det» osv. 

Kjenner du deg igjen? 

Tipper for de aller fleste at tanken har streifet i vertfall en av disse…

Yoga er et komplettsystem for både kropp og sjel. De fysiske øvelsene har alle en misjon som forenklet sagt handler om å rette opp ubalanse i kroppen.

Så hvordan kan det da ha seg at så mange blir hekta på yoga? Tenk på alle de menneskene verden rundt som møter opp på matten sin hver uke, ja, mange hver eneste dag! Det må jo være noe positivt som skjer…, eller hva tror du? Kan det være at alle argumentasjonene dine rett og slett bare er unnskyldninger for deg selv, så du skal slippe å ta stilling til om yoga virkelig kan være noe for deg?

Yoga er et komplettsystem for både kropp og sjel. De fysiske øvelsene har alle en misjon som forenklet sagt handler om å rette opp ubalanse i kroppen. Den indre reisen kan jo være skikkelig skummelt for mange! Noe fremmed, men er det noe hver og en av oss trenger så er det en liten sjekk inni oss selv. Hilse på, si «HEI, ja der er jeg ja» 😉 «Hyggelig å hilse på deg»! 

De fleste av oss lever så hektisktiske liv at vi rett og  slett glemmer å se innover. Vi blir så opptatt av det ytre at det for mange tar helt over livet.

Som du sikkert forstår finnes det mye å snakke om rundt yoga, men i denne artikkelen skal jeg fortelle deg 5 av de.

5 veldig gode grunner til å starte med yoga!

1. Yoga gjør deg fleksibel, smidig og sterk

Yoga er ingen quickfix, selv om mange kan føle en endring etter bare sin første klasse. En ting er helt sikkert, du er garantert en sterkere og mer fleksibel kropp med jevnlig praksis. Men alle må starte der de er og kan ikke forvente å hoppe inn i avanserte stillinger etter en uke med yoga! Ikke push deg selv, la kroppen og tyngdekraften jobbe i alle øvelser, bruk pusten! Pusten er ekstremt viktig og brukes sammen med øvelsen du gjør, med pusten kan du komme dypere inn i øvelsene bare du bruker den riktig.

Bonusen er at du blir samtidig mentalt sterk på innsiden.

Tips!Lukk øynene  og opplev pusten hvordan den er i øyeblikket, uten å endre på noe sitter du bare å observerer hvordan den flyter inn og ut gjennom nesen. Etter noen pust, tar du noen kontrollerte pust og trekker den godt ned i magen og følger den hele veien ned og ut. Kjenn hvordan roen brer seg i kroppen 🙂

2. Yoga hjelper deg med detox

Med så mye vi putter i oss, er det viktig for kroppen å rense ut. Yoga fungerer som en rens på innsiden av kroppen, både mentalt og fysisk. De ulike øvelsene har ulike funksjoner og for å rense kroppen er det spesielt de roterende øvelsene som er perfekte! Disse stimulerer lymfesystemet, øker sirkulasjonen og er svært positivt for fordøyelsen.

Tips!Til tross for at ulike øvelser hjelper deg med å rense, så vær nøye med hva du spiser og drikker. Start dagen alltid med et stort glass lunkent vann med en sitronskive på tom mage. Kroppen din vil elske det 🙂

3. Yoga får deg til å føle deg så mye bedre

Det er kanskje vanskelig noen ganger å motivere seg til å komme seg opp på matten sin, men gevinsten er så stor at det er bare å hoppe på! Du er garantert en herlig følelse når du er ferdig. Sørg bare for å velge en time etter ditt nivå, så du ikke blir overveldet. Med regelmessig praksis vil du både føle deg bedre, roligere, mer åpen og ikke minst gladere 🙂 Det er jo en grunn til at så mange blir hekta på yoga 😉

Tips!Start med et par solhilsen når du står opp om morgenen. Det er noe alle har tid til. Kjenn hvor godt det er å strekke kroppen, etterhvert øker du antallet 🙂 Når du kjenner på kroppen hvor godt det er, vil det ikke ta lang tid før du er en av de som regelmessig møter opp på matten for en deilig time med yoga!

4. Yoga reduserer stress og depresjon

Lever du som de fleste andre et liv fylt av forpliktelser, stramt tidsskjema og andre ting som gjør at du stresser? Da har du en veldig god grunn til å innvestere I litt egentid med yoga. Yoga betyr og forene, det er det vi jobber med hver gang vi gjør yoga, vi skaper en link mellom kropp, sjel og sinn. Foreningen skjer gjennom ulike øvelser kombinert med pust som igjen gjør at du blir mer fokusert og tilstede. Denne kombinasjonen kan sammenlignes med aktiv meditasjon og fører til lavere blodtrykk og hjertefrekvens. Når kroppen slapper av, skrur den av forsvarsmekanismen som hele tiden er på under stress. Ved å fokuserer på pusten under øvelsene, vil du oppleve en indre ro og bli et gladere menneske. Det har du virkelig fortjent!

Tips! Legg deg på ryggen med bena opp langs veggen og armene ut som kaktus armer. Kjenn hvordan roen brer seg over hele kroppen! Perfekt som en avsluttning på dagen når du skal roe ned før du skal sove. (#yoga #stress #depresjon#forpliktelser #tidsskjema #blodtrykk #fokus #yogaøvelser)

Viktigste lærdom: Vær tålmodig og nyt reisen! 

5. Yoga kan endre livet ditt

Ja, det er faktisk sant! Yoga er som en mirakelkur for kropp og sjel. Praktiser jevnlig og du vil føle at du forandrer deg både i forhold til deg selv, men også til menneskene og verden rundt deg. Du vil bli gladere, mer balansert, får et friskere ytre og et friskere indre. Du blir i bedre stand til å fokusere på det som er viktig for deg og til å ta gode avgjørelser. Bare husk at yoga er ingen quickfix! En av de viktigste lærdommene innen yoga er: TÅLMODIGHET. Nyt reisen!

Tips! Gjør en avtale med deg selv! Start med bare 10 min yoga kanskje 2 ganger i uken, så øker du etter hvert. Viktigst er å få en rutine på praksisen, så vil alt etter hvert gå av seg selv.

Lykke til på reisen! Jeg håper den blir like fantastisk som deg <3

Gjør yoga gratis!
Sjekk ut disse videoene som du kan gjøre hjemme i din egen stue, helt gratis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *